Hästarnas hälsa och välmående kan ibland kännas som en djungel. Experter säger dittan och dattan men vad ska man faktiskt lyssna på? Kanske inte bara för att man är rädd att få fel råd men att man kanske inte har tid eller råd med alla metoder.

Vad ska man prioritera först när det kommer till hästen hälsa? Är det ett riktigt bra foder så att hästen har tillräckligt med energi och näring? Eller kanske några riktigt bra övningar som får hästen att träna sina muskler samtidigt som den får öva hjärnan? Häst massage? Laser behandlingar? Och mycket mycket mer man kan göra för hästens hälsas skull.

Vi tror självklart att det är en kombination av flera saker men vad ska man fokusera först på och lägga störst vikt vid? Med hjälp av experter inom ämnet önskar vi få svar på dessa frågor i våran podcast Sadelkammarpodden och i våran Vlogg. Vi hoppas att med hjälp av våra kunniga gäster komma fram till en slutsats.

Vi kommer intervjua personer som jobbar med hästars hälsa på många olika sätt och framgångsrika ryttare för att få reda på hur dom går till väga nu och hur det skiljer sig från när dom började med hästar.